З'ясувалося, коли з'явиться запис на вакцинацію через сімейного лікаря

Читать на русском
В Україні записатися на щеплення від коронавірусу через свого сімейного лікаря можна буде з другого етапу вакцинації.
kmu.gov.ua

В Україні записатися на щеплення від коронавірусу через свого сімейного лікаря можна буде з другого етапу вакцинації. Поки що в країні триває перший етап.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю «УП Життя», опублікованому в понеділок, 15 березня.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

«Тільки-но запуститься другий етап, і ми чітко будемо розуміти кількість вакцини, яка приїхала, або в разі отримання відповідних рекомендацій НТГЕІ про продовження терміну введення другої дози», - сказав Ляшко, відповідаючи на питання, коли на вакцинацію можна буде записатися у сімейного лікаря .

Він уточнив, що сімейні лікарі будуть записувати на вакцинацію, вносячи відповідні дані до медичної інформаційної системи.

Нагадаємо, вакцинація від COVID-19 почалася в Україні 24 лютого індійською вакциною Covishield. Зараз йде перший етап прищеплювальної кампанії, в ході якого вакцинують медпрацівників лікарень з COVID-хворими.

Станом на 15 березня першу дозу вакцини отримали 53 155 українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: