Аварія суховантажу в Чорному морі: тривають пошуки двох українців

Читать на русском
Біля берегів Румунії тривають пошуки двох українців із затонулого судна, з яких одна особа загинула та одна вважається зниклим безвісти.

Біля берегів Румунії тривають пошуки двох українців із затонулого судна, з яких одна особа загинула та одна вважається зниклим безвісти.

Напередодні пошукова операція завершилася без результатів, а вранці в суботу, 13 березня, пошуки відновили, повідомляє посольство України в Румунії.

В операції беруть участь сили й спеціальні судна Берегової охорони Прикордонної поліції Румунії та Морської судноплавної адміністрації.

«Рятувальники шукають тіло загиблого капітана затонулого судна (на самому початку був зафіксований у районі аварії, але його не змогли підняти на борт рятувального судна), а також першого помічника капітана, який із самого початку рятувальної операції вважається зниклим безвісти», - пояснили в посольстві.

Стан врятованих моряків оцінюється як задовільний. Вони залишатимуться в лікарні Констанци до 15 березня.

«У залежності від стану здоров'я та терміну завершення низки слідчих дій румунських правоохоронних органів, повернення українських моряків на батьківщину слід очікувати наступного тижня», - зазначають у посольстві.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що в Чорному морі біля берегів Румунії затонув суховантаж Volgo Balt 179, на якому перебувало 13 українців. Двоє людей загинули. Пізніше повідомлялося, що серед 10 врятованих українців була одна жінка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: