З'ясувалася причина аварії суховантажу в Чорному морі

Читать на русском
На місце аварії суховантажу Волго Балт 179 в Чорному морі з українським екіпажем перекинули румунський фрегат Regina Maria.

Причиною аварії суховантажу в Чорному морі стала негода.

Про це заявив тимчасовий повірений у справах України в Румунії Паун Роговей в коментарі телеканалу Україна 24.

«Пошукова операція триває. Аварія трапилася десь між 4 і 6 годинами. Дійсно, причиною став сильний шторм. Судно було під прапором Коморських островів. На борту перебувало 13 громадян України - членів екіпажу», - сказав він.

На місце аварії суховантажу Волго Балт 179 в Чорному морі з українським екіпажем перекинули румунський фрегат Regina Maria, який тепер буде брати участь в операціях з пошуку і порятунку зниклого безвісти українця. Таке рішення прийняв начальник штабу Військово-морських сил Румунії контрадмірал Міхай Панайт у четвер, 11 березня.

За інформацією Міністерства національної оборони Румунії, на фрегаті знаходиться вертоліт Puma Naval, оснащений спеціальним аварійно-рятувальним обладнанням (електрична лебідка, носилки та рятувальний кошик, система плавучості, прожектор, човен, рятувальні жилети з комплектом виживання, аварійний маяк), а також група водолазів, готових до рятувальної операції.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що в Чорному морі біля берегів Румунії затонув суховантаж Volgo Balt 179, на якому знаходилися 13 українців. Двоє людей загинули. Пізніше повідомлялося, що серед 10 врятованих українців була одна жінка.

Пізніше в МЗС назвали імена загиблих членів екіпажу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: