Резніков заявив про надвисокий рівень смертності від COVID в ОРДЛО

Читать на русском
Рівень летальності від COVID в окупованих районах Донецької і Луганської областей значно вищий, ніж де-небудь у світі, заявив віцепрем'єр Резніков.
фото tsn.ua

Рівень летальності від коронавірусу в окупованих районах Донецької і Луганської областей значно вищий, ніж будь-де у світі.

Про це заявив віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков на форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді» у середу, 10 лютого, в Києві.

КПВВ із Кримом і на Донбасі: що обіцяють зробити політикиВолодимир Зеленський і Олексій Резніков обіцяють відкривати сервісні центри на КПВВ на Донбасі і на адмінкордоні з Кримом.

«Навіть за тієї статистикою, яку я можу вам сьогодні дати, яка оприлюднена, з відкритих джерел, і навіть самими окупаційними адміністраціями, видно, що рівень летальності від COVID в ОРДЛО значно вищий, ніж де-небудь у світі. Окупаційна адміністрація в Донецьку, наприклад, публікує статистику, згідно з якою летальність від COVID - 8,6%. Це в 4,5 рази вище, ніж на вільній території Донеччини та в середньому по Україні. У листопаді-грудні летальність взагалі становила 11%. Тобто, кожен 9-й помирав від цього захворювання, і це не враховуючи тих, хто помер від пневмонії, яку вони також приховують, насправді - справжній COVID», - сказав Рєзніков.

За його словами, в окупованому Луганську рівень смертності від коронавірусу - 8,7%. При цьому, наголосив Резніков, КПВВ на Донбасі залишаються заблокованими бойовиками.

Що стосується Криму, зазначив віцепрем'єр, то зараз на півострові дуже складна ситуація з ліками.

«Росія з одного боку обмежує рух через КПВВ, щоб люди не могли їздити і купувати ліки у вільній Україні, а з іншого - російські військові і ФСБ-шники відбирають у людей, як вони називають, «нелегальні ліки» на КПВВ», - заявив Резніков.

Нагадаємо, в МОЗ заявили, що жителі ОРДЛО можуть безкоштовно лікуватися від коронавірусу в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: