Рівень госпіталізацій з COVID перевищено вже у восьми областях

Читать на русском
В Україні станом на 12 березня рівень госпіталізацій пацієнтів з коронавірусом перевищено в Києві і ще семи областях.
hromadske.ua

В Україні на сьогодні рівень госпіталізацій пацієнтів з коронавірусом перевищено у Києві і ще семи областях. Зараз в лікарнях перебуває більш як 31 тисяча пацієнтів з підозрою і підтвердженим діагнозом COVID. Як відзначають аналітики, такий рівень госпіталізацій - один з найбільших в Європі.

Оновлені дані щодо госпіталізацій в регіонах з'явилися на сайті МОЗ у п'ятницю, 12 березня.

Рік із COVID-19 в Україні: як змінювалася кількість інфікованих та померлихРік тому в Україні був зареєстрований перший випадок коронавірусу. На інфографіці – помісячна динаміка захворюваності та смертності від COVID-19.

Так, зараз перевищено рівень госпіталізацій у Києві (73,7 на 100 тисяч населення при нормі 60), а також в таких областях: в Івано-Франківській (130,5), Вінницькій (121,2), Чернівецькій (89,1), Житомирській (87,6), Закарпатській (87,3), Миколаївській (77,4) і Хмельницькій (66,6).

Більш докладні дані оприлюднив системний аналітик Євген Істребін сьогодні у Facebook.

За його інформацією, станом на 12 березня в лікарнях України перебуває 24 279 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID. Всього в лікарнях - 31 253 пацієнта з підозрою і підтвердженим діагнозом COVID-19.

Таким чином, рівень госпіталізацій на 1 млн населення становить 584 і 751 пацієнт. За словами аналітика, такий показник - один з найбільших в Європі.

Так, згідно даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, Україна займає 5 і 7 місце в Європі. При цьому, згідно з розрахунками Істребіна, країна займає 1 місце серед великих країн з населенням понад 30 млн осіб.

«Темпи зростання госпіталізацій приймають загрозливі масштаби. Середній темп зростання госпіталізацій складає 650-660 пацієнтів на добу», - додав аналітик.

Нагадаємо, в Україні зараз перебувають у «червоній» зоні карантину чотири області: Івано-Франківська, Чернівецька, Житомирська та Закарпатська.

А за минулу добу виявили майже 13 тисяч випадків COVID.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: