У Непалі туристам знову дозволили сходження на Еверест

Читать на русском
Уряд Непалу відкрив пік Еверест для сходжень альпіністів після заборони для таких експедицій через пандемію коронавірусу. З квітня 2021 почнеться сезон.
Фото - e-x.com.ua

Уряд Непалу відкрив найвищий на планеті пік Еверест для сходжень альпіністів після заборони для таких експедицій через пандемію коронавірусу, яка діяла протягом року.

Підйом на Еверест дозволений з наступного місяця при суворому дотриманні заходів щодо запобігання розповсюдженню COVID-19, які включають обов’язковий тижневий карантин для іноземних альпіністів після прибуття в Непал і наявність у них свідоцтва про негативний результат тесту на коронавірус, пише Reuters.

За оцінками непальського міністерства туризму, близько 300 іноземних альпіністів подадуть заявки на сходження на Еверест за час весняного альпіністського сезону, який починається в квітні і триває до кінця травня.

Нагадаємо, уряд Непалу заборонив підніматися на Еверест торік через розповсюдження коронавірусу нового типу в країні.

Раніше ми писали, що рік тому ВООЗ оголосила про початок пандемії COVID-19.

За рік у світі вірус виявили у 114 країнах. На сьогодні зареєстровано близько 118 тисяч випадків зараження COVID-19. Загалом за час пандемії померло більше 2,6 млн. людей

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: