В Естонії запровадили локдаун через «британський» штам коронавірусу

Читать на русском
Громадянам рекомендується тримати соціальну дистанцію і не пересуватися вулицями групами понад двоє осіб.
Ілюстративне фотоGloballookpress

Естонія вводить жорсткі карантинні обмеження - локдаун - на період з 11 березня по 11 Квітня, щоб перешкодити поширенню в країні «британського» штаму коронавірусу.

Про це повідомляється на сайті уряду Естонії.

У повідомленні сказано, що при локдауні школи та вищі навчальні заклади переходять на дистанційний режим, батьки не повинні водити дітей в дитячі садки. Громадянам рекомендується тримати соціальну дистанцію і не пересуватися вулицями групами понад двоє осіб.

Під час локдауну також не працюватимуть місця громадського харчування, кінотеатри, магазини - за винятком тих, що продають товари першої необхідності - Спортзали, басейни та інші розважальні установи. Карантин буде ослаблений в тому випадку, якщо поширення інфекції в Естонії знизиться до рівня, який не загрожуватиме роботі медичної системи - за словами прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас, медицина країни зараз знаходиться в кризі через наплив хворих.

Так званий «Британський» штам коронавірусу, який з січня 2021 року активно поширюється по території Європи та США, на 64% смертоносніший, ніж його «оригінальна» версія.

Нагадаємо, 4 березня Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського повідомив про те, що в Україні виявлено «Британський» штам коронавірусу - той самий, що на 70% заразніше, ніж його «оригінальний» варіант. Крім цього, виявлена циркуляція в Україні ще ряду штамів COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: