Ляшко розповів, як Україна може уникнути карантину

Читать на русском
Головний санлікар зазначив, що прогнози МОЗ щодо сплеску захворюваності на коронавірус виправдалися.
Віктор ЛяшкоФото ТСН

У МОЗ України розраховують на зменшення статистики захворюваності на COVID-19 в Україні, однак є ряд змінних, які можуть вплинути на цей процес.

Про це розповів головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє ТСН.

Третя хвиля COVID-19 в Україні: чи буде новий локдаунТретя хвиля коронавірусу почалася в Україні. Чи буде новий локдаун, розібралося Слово і діло.

«Треба дотримуватися протиепідемічних норм, які чітко встановлені постановою Кабінету Міністрів України Про карантин. Ми маємо сьогодні чотири області, які віднесені до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Там карантин повинен бути жорсткіше. Такий, наприклад, як був під час зимового карантину. Не повинні працювати заклади громадського харчування, місця масового скупчення. Це дозволить запобігти поширенню коронавірусної хвороби та стримати будь-яку мутацію, будь-якого штаму коронавірусу і запобігти нам введення жорсткого локдауну на території всієї країни. Коли ми говорили та вводили карантин зимовий, ми говорили, він потрібен для того, щоб спокійно пройти зростання захворюваності, який прогнозується на середину-кінець лютого», - заявив Ляшко.

Головний санлікар зазначив, що прогнози МОЗ щодо сплеску захворюваності виправдалися.

«Зростання відбулося, наші прогнози, на жаль, виправдалися. Хотілося б, щоб цього зростання не було. Але що буде далі? Далі буде потенційно ми розраховуємо на зменшення кількості випадків, але є кілька змінних, які можуть вплинути на цей процес. Ці змінні стосуються самого вірусу», - сказав він.

Нагадаємо, в Україні знову введуть локдаун, якщо в «червону» зону карантину потраплять 13 і більше областей.

Нагадаємо, 9 березня МОЗ оновило карантинне зонування. Зараз в «червоній» зоні знаходиться чотири області, а в «помаранчевій» - дев'ять. При цьому показник госпіталізацій залишається перевищений у Києві та восьми областях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: