Аварія судна у Чорному морі: МЗС підтвердило загибель двох українців

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ підтвердили, що біля берегів Румунії затонуло судно Volgo Balt 179 з 13 українцями на борту. Загинули двоє. Одного ще шукають.
фото з відкритих джерел

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що біля берегів Румунії затонуло судно Volgo Balt 179 з українцями на борту. З 13 моряків двоє загинули.

Про це повідомив прессекретар Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в Twitter у четвер, 11 березня.

«Біля берегів Румунії затонуло судно Volgo Balt 179 з 13 українцями на борту. 10 моряків врятовані, 2 загиблих, тривають пошуки 1 людини», - написав Ніколенко.

За його словами, консули вирушили до порту Констанца для координації рятувальної операції і надання консульської допомоги.

Ніколенко також вказав гарячу лінію для родичів моряків: +4021230366010.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що в Чорному морі біля берегів Румунії затонув суховантаж Volgo Balt 179, на якому було 13 українців.

Пізніше повідомлялося, що серед 10 врятованих українців була одна жінка. Вона отримала травми, але знаходиться в стабільному стані. Всі врятовані моряки з Volgo Balt госпіталізовані.

Судно під прапором Коморських островів вийшло з російського порту Ростов-на-Дону і прямувало в румунський порт Констанца.

Загальна вантажопідйомність корабля становила 3500 тонн, а довжина - 114 метрів. Volgo Balt був побудований у 1973 році.

У січні в Чорному морі біля берегів Туреччини затонуло суховантажне судно Arvin. Загинули двоє українських моряків. Врятовані члени екіпажу повернулися до України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: