У Чорному морі затонув суховантаж, на борту є українці

Читать на русском
На борту затонулого біля берегів Туреччини суховантажного судна Арвін були громадяни України. П'ятьох моряків вдалося врятувати, двоє загинули.

Суховантаж «Арвін», котрий йшов під прапором Росії, затонув біля берегів Туреччини в Чорному морі. На борту затонулого біля берегів Туреччини суховантажного судна були громадяни України. П'ятьох моряків вдалося врятувати, двоє загинули.

Про це повідомляє Анадолу в неділю, 17 січня.

Губернатор провінції Бартин Сінан Гюнер повідомив про початок операції з порятунку близько 15 членів екіпажу, імовірно знаходяться на трьох шлюпках.

«Інформації про загиблих або затоплення рятувальних шлюпок не надходило. Через погані погодні умови пошуково-рятувальна операція ускладнена. Рятувальники з труднощами направляються до зони лиха», - сказав Гюнер.

Пізніше стало відомо, що на борту затонулого біля берегів Туреччини суховантажного судна були громадяни України. П'ятьох моряків вдалося врятувати, а двоє загинули.

«Ми заявили, що судно було під російським прапором, але пізніше ми дізналися, що він ходив під прапором Палау. Він перевозив вантаж ыз Грузії до Болгарії і був відправлений до порту Бартин через несприятливі погодні умови... Екіпаж корабля - громадяни України», - сказав Гюнер.

За його даними, екіпаж складався з 13 осіб. Зараз рятувальники намагаються дістатися до ще двох осіб, які перебувають у скелястій місцевості.

У Міноборони Туреччини повідомили, що в операції з порятунку членів команди затонулого російського суховантажу залучений також фрегат ВМС.

Раніше в акваторії Баренцева моря затонуло риболовецьке судно «Онега». Врятувати вдалося двох моряки, інших членів екіпажу шукають.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: