Ткаченко анонсував «велику реставрацію» об'єктів культури

Читать на русском
В рамках проєкту Велике будівництво у 2021 році Мінкультури відновлять 100 культурних об'єктів, серед яких музеї та замки.
Національний художній музей Україниkyivmaps.com

В Україні в рамках проєкту «Велике будівництво» у 2021 році відновлять 100 культурних об'єктів.

Про це заявив глава Мінкультури Олександр Ткаченко у Facebook у четвер, 9 липня.

«У наступному році частиною національного проєкту «Велике будівництво» стане відновлення 100 культурних об'єктів. Ми вдячні президенту за підтримку ініціативи міністерства. Уперше за 30 років незалежності ми реально зможемо відновити історико-культурну спадщину, яка часом у критичному стані: покинута і напівзруйнована. І ці об'єкти є кодом нашої нації», – написав Ткаченко.

За його словами, відновлення пам'ятників також прокладе нові туристичні маршрути. Ткаченко уточнив, що проєкт вже готовий для розгляду міністерствами і буде представлений найближчим часом.

Зокрема, міністр проілюстрував пост фотографіямі деяких пам'ятників, які є частиною проєкту.

Серед них: Острозький замок (Рівненська область); Національний художній музей України (Київ); Національний історико-культурний заповідник «Качанівка» (Чернігівська область); Бережанський замок (Тернопільська область); Оборонні стіни Жовкви 16-17 століть(Львівська область); Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М. В. Лисенка (Харків); Палац Потоцьких (Одеса); Палац «Підгорецький замок», 1635-1640, 1779 рр. (Львівська область); Національний заповідник «Хортиця», Музей історії запорізького козацтва (Запорізька область); Миколаївська астрономічна обсерваторія – одна з найстаріших обсерваторій східної Європи, що заснована в 1821 році (Миколаївська область).

Нагадаємо, Кабмін повернув на потреби Мінкультури 1 мільярд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: