Щеплення від COVID отримали понад 19 тисяч українців

Читать на русском
В Україні зі старту кампанії з вакцинації щеплення проти коронавірусу отримали вже 19 118 громадян.
Фото Слово і діло

В Україні зі старту кампанії з вакцинації щеплення від коронавірусу отримали вже 19 118 осіб. Глава МОЗ заявив, що такі показники свідчать про відставання від плану.

Як повідомляє Telegram-канал «Коронавірус інфо», за минулу добу в Україні зробили щеплення 1 171 особі. За весь час кампанії - 19 118 особам.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

«За добу найбільшу кількість щеплених зафіксовано в Донецькій області (294 щеплення), за весь період прищеплювальної кампанії - також в Донецькій області (2474 щеплення), найменше - в Сумській області (350 щеплень)», - йдеться в повідомленні.

Водночас голова МОЗ Максим Степанов сьогодні на брифінгу заявив, що в Україні процес вакцинації від коронавірусу йде не за планом.

«Мене не влаштовують ці цифри. Я інше ставив завдання щодо темпів вакцинації, розуміючи, що ми каскадним шляхом розгортаємо цю вакцинацію. Можу сказати, що на кінець минулого тижня ми повинні були вийти на 10 тисяч осіб на добу, яких ми повинні були вакцинувати. І далі збільшувати цю кількість. Поки ми вийшли на трохи більше ніж 3 тисячі», - заявив Степанов.

Він додав, що хоче особисто втрутитися в ситуацію, щоб «істотно збільшити кількість вакцинованих в найближчі дні».

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 3261 людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: