Нові штами коронавірусу можуть зробити вакцинацію неефективною – імунолог

Читать на русском
Вакцинація йде занадто повільно, а такими темпами отримання природного захисту від коронавірусу більш реально, ніж отримання штучного.
Ілюстративне фотоGloballookpress

Зважаючи на появу на території України нових штамів коронавірусу COVID-19 вакцинація, яка проводиться в країні дуже низькими темпами, може виявитися не дуже ефективною.

Про це заявив лікар-імунолог Андрій Волянський в ефірі каналу «Україна 24».

«Вакцинація буде ефективною, якщо вдасться в найближчі місяць-два хоча б 10% населення вакцинувати хоча б один раз. Вже виникають великі сумніви, що це можливо. Тому що загальна кількість 16 тис.вакцинованих за перші 10 днів – це не просто мало, це надмало. У цей час люди хворіють і вмирають», - сказав лікар.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

Тому, резюмує експерт, такими темпами отримання природного захисту від коронавірусу більш реально, ніж отримання штучної.

«Високий ризик того, що ми придбаємо раніше природний колективний захист, а не штучний завдяки вакцинації», - зазначив Волянський.

Нагадаємо, в Україні з початку вакцинації щеплення від COVID індійською вакциною Сovishield зробили 15 758 осіб. На COVID-вакцинацію записалися понад 127 тисяч українців.

За минулу добу коронавірус підтвердили ще у 9 144 українців. Померли понад 150 осіб, одужали понад 3350.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: