У Києві «замінували» універмаг «Україна»

Читать на русском
До поліції надійшло повідомлення про замінування універмагу Україна у Шевченківському районі столиці.

У вівторок, 9 березня до поліції надійшло повідомлення про замінування універмагу «Україна» у Шевченківському районі столиці.

Як інформує пресслужба ГУНП у м.Києві, на місці працюють правоохоронці.

«Мінування» шкіл, лікарень, станцій метро, вокзалів в Україні: чи знаходять «мінерів»Із 719 анонімних дзвінків про мінування лише у 115 випадках правоохоронцям вдалося встановити особу мінера.

Відомо, що на момент повідомлення про замінування, у будівлі ще не було людей.

Нагадаємо, раніше Верховна рада посилила покарання за неправдиве мінування. Закон передбачає, що якщо об'єктами псевдомінування стали критично важливі об'єкти інфраструктури або будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або установи охорони здоров'я або закладу освіти, або якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, це карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Зазначимо, в країні час від часу мінують ТРЦ, вокзали, лікарні, школи та садки. Нещодавно у Києві в один день «мінували» десять торговельних центрів і готель.

Також «Слово і діло» поцікавилося, як часто в Україні фіксують випадки мінування соціальних об’єктів та чи знаходять «жартівників».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: