Ляшко перерахував випадки, коли роблять щеплення позачергово

Читать на русском
Щеплення позачергово роблять у трьох випадку: відмова людини з першого етапу від вакцинації. У разі, залишку доз вакцини після роботи мобільної бригади. У разі виявлення у людини протипоказань до вакцинації.
kmu.gov.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, коли в Україні дозволено вакцинувати від коронавірусу громадян не з пріоритетного списку. Це можливо в трьох ситуаціях.

Про це Ляшко розповів на брифінгу в п'ятницю, 5 березня.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

За його словами, щеплення від коронавірусу роблять позачергово: у разі відмови людини з першого етапу від вакцинації; у разі, якщо залишаються дози COVID-вакцини після роботи мобільної бригади, і в разі виявлення у людини протипоказань до вакцинації.

«З метою раціонального використання залишкових доз дозволяється вакцинувати відомих публічних осіб, в разі, якщо було зафіксовано відмову від вакцинації тих людей, для яких були заплановані щеплення і заради яких був відкритий 10-дозний флакон. Коли кількість людей, яке вакцинується в день роботи мобільної бригади, була не кратною 10, залишилося кілька доз, тоді також дозволяється запрошувати до вакцинації людей, які не були на першому етапі проведення вакцинації проти COVID-19. Третій випадок - коли людина прийшла на вакцинацію, а у неї було виявлено протипоказання до вакцинації. У таких випадках вакцинація не проводиться, а дозу можна використовувати так, як це передбачено наказом про зміни до дорожньої карти», - пояснив Ляшко.

Нагадаємо, в Україні щеплення отримали понад 12 тисяч українців.

У чергу на COVID-вакцинацію записалися понад 127 тисяч українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: