Ляшко озвучив плани щодо вакцинації на березень

Читать на русском
МОЗ планує у березні зробити щеплення від коронавірусу приблизно 250 тисячам українцям. За добу хочуть робити до 20 тисяч вакцинацій.
Фото: Сергій Долженко / ЕРА

Міністерство охорони здоров'я планує у березні зробити щеплення від коронавірусу приблизно 250 тисячам українцям. За добу хочуть робити до 20 тисяч вакцинацій.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 4 березня.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

«Уже з 10 березня ми повинні вийти на показник 10-20 тисяч щеплень на добу. І далі ця динаміка буде рости», - сказав він.

За його словами, вже в цьому місяці МОЗ має намір вакцинувати 250 тисяч осіб. Ляшко уточнив, що це стане можливим за наявності необхідної кількості вакцин в Україні.

Також санітарний лікар додав, що в середу, 3 березня, вакцинацією населення в Україні займалися 45 мобільних бригад. Перш за все, щеплення робили медичним працівникам, які надають допомогу пацієнтам з коронавірусом.

За словами Ляшка, в Україні COVID-щеплення, серед інших, отримали 1436 осіб старші за 60 років. Це 15% від усіх провакцинованих в країн, додав він.

Нагадаємо, глава Кабміну Денис Шмигаль сьогодні заявив, що вакцинація позачергово буде платною. При цьому пріоритетний список вакцинації можуть розширити.

На сьогодні щеплення від COVID зробили 9 568 українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: