Житлово-комунальну інспекцію планують створити цього року – Чернишов

Читать на русском
Міністерство розвитку громад і територій зареєструвало у Верховній раді законопроєкт щодо створення Житлово-комунальної інспекції, яка контролюватиме якість надання відповідних послуг.
Фото: Слово і діло

Міністерство розвитку громад і територій зареєструвало у Верховній раді законопроєкт щодо створення Житлово-комунальної інспекції, яка контролюватиме якість надання відповідних послуг.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів очільник Мінрегіону Олексій Чернишов.

«Житлово-комунальна інспекція – це новий орган, який буде контролювати якість комунальних послуг і справедливість тарифів за ці послуги. Такого органу наразі не існує. Це буде арбітр у відносинах споживача з виконавцями послуг. Наразі їх якість ніхто не оцінює», – зазначив міністр.

Як змінювалися тарифи на комунальні послуги за період незалежності УкраїниУ перші роки незалежності України українці сплачували за комуналку купоно-карбованцями. Найбільш відчутне подорожчання сталося у 2014 році.

За його словами, інспекцію планують запустити вже цього року. Вона буде центральним органом виконавчої влади і матиме відповідні територіальні представництва в кожній області.

Нагадаємо, раніше ми писали, що до компетенції Житлово-комунальної інспекції увійде перевірка надання ЖКП, зокрема, з тепло-, водопостачання та водовідведення, поводження з відходами, управління багатоквартирними будинками. Також вона перевірятиме економічне обґрунтування тарифів на послуги ЖКГ. Інспектори здійснюватимуть перевірки якості послуг та стану будинків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: