Вакцинувати жителів ОРДЛО передбачається прямо на КПВВ

Читать на русском
Українці, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, зможуть отримати вакцину від коронавірусу на КПВВ
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Жителі окупованих РФ територій Донбасу зможуть отримувати щеплення вакцини від коронавірусу на спеціальних точках, які Україна створить на контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ).

Про це повідомляє Вільне Радіо з посиланням на заступницю міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інну Драганчук.

За словами Драганчук, уряд неодноразово обговорював вакцинацію жителів ОРДЛО. Передбачається, що вона почнеться одночасно з вакцинацією інших українців віку 60+.

«Ми зараз розробляємо алгоритм, як це можна забезпечити уздовж лінії розмежування. Це можуть бути мобільні бригади або безпосередньо в сервісних зонах на КПВВ в медичних кабінетах», - сказала Драганчук.

Чиновниця нагадала, що якісні медичні послуги для населення окупованих територій - один із пріоритетів роботи міністерства.

«Але ми розуміємо, якою б ми не розробили для себе алгоритм і як би не наблизили ці послуги, не від нас залежить, хто саме зможе виїхати й ці послуги отримати», - додала заступник міністра.

Нагадаємо, Голова Національної служби здоров'я Андрій Віленський сьогодні отримав щеплення від COVID-19 невикористаною дозою індійської вакцини, яка залишилася після роботи мобільної бригади.

Нагадаємо, сьогодні отримали щеплення індійською вакциною президент Володимир Зеленський і головний санлікар Віктор Ляшко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: