Голова НСЗУ вакцинувався невикористаною дозою вакцини

Читать на русском
Керівник НСЗУ Андрій Віленський 2 березня вакцинувався невикористаною дозою вакцини Covishield.
скрін з відео

Голова Національної служби здоров'я Андрій Віленський сьогодні отримав щеплення від COVID-19 невикористаною дозою індійської вакцини, яка залишилася після роботи мобільної бригади.

Про це повідомила пресслужба НСЗУ в Facebook у вівторок, 2 березня.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

«Голова НСЗУ Андрій Віленський вакцинувався від COVID-19 в рамках публічної кампанії з вакцинації», - сказано в повідомленні.

Сам Віленський у відеозверненні уточнив, що отримав щеплення вакциною Covishield, яка залишилася у медбригади.

«Хочу сказати, що я вакцинуюся залишками вакцини після закінчення робочого дня цієї команди. У флаконі міститься 10 доз вакцини, якщо залишаються невикористані, їх утилізують. Тому є сенс записатися у чергу на вакцинацію навіть якщо ви не входите у ті групи населення, яких вакцинуватимуть у першу, другу чи третю чергу», - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні отримали щеплення індійською вакциною президент Володимир Зеленський і головний санлікар Віктор Ляшко.

Також повідомлялося, що МОЗ вніс зміни до національного плану вакцинації. Залишки вакцини дозволили використовувати для вакцинації громадських діячів, діячів культури і спорту та релігійних діячів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: