У Кабміні назвали переваги отримання пільг на оплату комуналки готівкою

Читать на русском
У Міністерстві соцполітики перерахували переваги отримання пільг на оплату комуналки в готівковій формі. Поруч із нею діє безготівкова форма надання пільг.

У Міністерстві соцполітики перерахували переваги отримання пільг на оплату комуналки в готівковій формі. Поруч із нею діє безготівкова форма надання пільг.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг передбачені законами для окремих категорій громадян - осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни, чорнобильців, ветеранів військової служби, дітей війни. Знижка плати за послуги встановлена ​​на рівні від 25% до 100% в залежності від категорії пільговика.

Механізм надання пільг населенню готівкою передбачає розрахунок розміру пільги по соціальним нормативам незалежно від фактичного споживання послуг.

Борги за комуналку: як оформити реструктуризацію комунальних платежівРеструктуризація комунальних платежів дає змогу оформити субсидію і поступово позбутися боргів.

«Готівкова форма отримання пільг дозволяє одержувачеві самостійно визначати черговість і суми оплати послуг, що важливо в умовах виникнення ситуації, коли пільговик не згоден з нарахованими підприємством сумами», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в разі споживання ЖК послуг в обсягах менших, ніж соціальні нормативи, зекономлені кошти пільговики можуть використовувати на свій розсуд, у тому числі й для оплати послуг в інший розрахунковий місяць, коли споживання збільшується через погодні умови.

У міністерстві звертають увагу, що безготівкова форма отримання пільг передбачає отримання зекономлених коштів тільки один раз на рік, після закінчення опалювального сезону.

«Для отримання пільг у готівковій формі необхідно звернутися до органу соціального захисту населення із відповідною заявою, в якому вказати реквізити банківського рахунку, куди буде перераховуватися сума пільги. Мінсоцполітики рекомендує скористатися перевагами готівкової форми отримання пільг», - зазначено в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Україні з'явиться житлово-комунальна інспекція.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: