Треба було давно закрити «Прямий» – Герасим'юк

Читать на русском
За словами голови НРТР, в ефірі телеканалу Порошенка постійно одна лайка, партійна пропаганда та інші неприйнятні моменти
Ольга Герасим'юкLIGA.net

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення вважають, що телеканал «Прямий», який належить п'ятому президенту Петру Порошенку, треба було давно закрити, через те, що там постійно звучить партійна пропаганда і лайка.

Про це голова НРТР Ольга Герасим'юк розповіла в інтерв'ю «Новий час».

«Вони виступають з дивною позицією: позаяк вони патріоти, то їм можна те, що іншим заборонено - лаятися в ефірі, матюкатися, подавати необ'єктивну інформацію. Я категорично не підтримую таку позицію», - заявила Герасим'юк.

За її словами, телеканал робить з себе «жертву». А з усіх санкцій у нього - одне попередження, хоча «закривали» і за менше.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що не допустить закриття телеканалу "Прямий"Сказано 31 грудня 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

«Якщо порахувати всі ці« дзвіночки », то ми вже повинні були б їх давно« закрити ». Що стосується санкцій щодо Прямого - у них одне попередження ... Поярков матюкався в ефірі. Глядача привчають до того, що такий рівень мовлення є нормальним. Діти перед телевізором переймають таку стилістику спілкування. Але, бачите, політична мотивація переважає розуміння токсичності таких ефірів», - заявила Герасим'юк.

Телеканал має проблеми з об'єктивністю, партійною пропагандою, а також отримав попередження за порушення, оскільки має ліцензії на регіональне мовлення.

«Напевно, про це ніхто і не чув, не була запущена вчасно - порушили терміни та доводили нам, що воно працює. На київській хвилі вони транслюють, але в ефір виходить аудіодоріжка телепередач», - пояснила вона.

17 лютого колишній президент України Петро Порошенко повідомив про те, що сьогодні став офіційним власником телеканалу «Прямий». Він пояснив придбання бажанням влади з 19 лютого запровадити санкції проти «Прямого».

Раніше в Офісі президента України повідомили, чи варто очікувати запровадження санкцій проти телеканалів «Прямий», 5-й, «НАШ» слідом за блокуванням каналів NewsОne, ZIK та «112 Україна».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: