Конгрес США схвалив план Байдена щодо «порятунку» економіки

Читать на русском
Палата представників Конгресу США схвалила запропонований президентом Джо Байденом пакет заходів підтримки на 1,9 трлн доларів.
фото REUTERS

Палата представників американського Конгресу підтримала план президента США Джо Байдена з порятунку економіки в умовах пандемії. Пакет заходів складається з 1,9 трлн. доларів.

Про це повідомляє CNN у суботу, 27 лютого.

Зовнішня політика: як швидко відбувалися перші контакти президентів України та США після інавгураціїНайдовша пауза у спілкуванні президентів тривала між Леонідом Кучмою та Джорджем Бушем ‒ молодшим.

Відзначимо, під час голосування в Конгресі законопроект набрав практично мінімальну кількість голосів для його затвердження - 219 проти 212.

План президента США Джо Байдена передбачає виділення близько 400 млрд доларів безпосередньо на боротьбу з пандемією. Близько 1 трлн доларів спрямують на надання допомоги населенню, решта - на стимулювання економіки.

При цьому пропозиція Байдена підняти мінімальну оплату праці до 15 доларів на годину не увійшло в програму.

Очікується, що в демократи в Сенаті пакет Байдена можуть за спрощеною процедурою (простою більшістю), передбаченої для бюджетних ініціатив з метою обійти протидію з боку республіканців.

Нагадаємо, напередодні Білий дім оприлюднив заяву Байдена на честь Дня опору окупації Криму і Севастополя. У ньому президент США заявив про підтримку України в боротьбі з агресією РФ.

Також повідомлялося, що зараз йде підготовка телефонної розмови президента США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: