Байден заявив про необхідність підтримувати територіальну цілісність України

Читать на русском
Байден зазначив, що Кремль намагається атакувати західні демократії та використовує корупцію як зброю, щоб підривати їх інституції.

Лідер американців Джо Байден запевнив, що для Європи та США важливо підтримувати територіальну цілісність України.

Про це президент США сказав в п'ятницю, 19 лютого, у своїй промові на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє Європейська правда.

Байден зазначив, що Кремль намагається атакувати західні демократії та використовує корупцію як зброю, щоб підривати їх інституції.

«Путін хоче послабити європейський проєкт і союз НАТО, він хоче підірвати трансатлантичну єдність. Тому що Кремлю значно простіше атакувати та залякувати окрему країну, ніж вести переговори з сильним і об'єднаним трансатлантичним співтовариством. Тому відстоювання суверенітету і територіальної цілісності України має залишатися життєво важливим питанням для Європи і США», - заявив Байден.

Зовнішня політика: як швидко відбувалися перші контакти президентів України та США після інавгураціїНайдовша пауза у спілкуванні президентів тривала між Леонідом Кучмою та Джорджем Бушем ‒ молодшим.

Він зазначив також, що критичним питанням для колективної безпеки стали втручання Росії в комп'ютерні мережі в США, по всій Європі та в світі.

Крім того, Байден наголосив, що Сполучені Штати будуть виконувати свої обов'язки перед партнерами по НАТО, в тому числі дотримуватися статті 5, яка передбачає захист інших членів альянсу в разі нападу на них.

«Сполучені Штати повністю віддані нашим союзникам по НАТО і я вітаю, що європейці збільшують витрати на оборону. Ми продовжимо дотримуватися статті 5 (Договору НАТО, - ред.). Це гарантія. Напад на одного - це напад на всіх», - сказав Байден.

При цьому він зазначив, що партнерство між США і Європою має залишатися визначальним в найближчому майбутньому.

«Америка - повернулася. Я говорю зараз як президент Сполучених Штатів і я посилаю чіткий сигнал світу - Америка повернулася. Трансатлантичний альянс повернувся. І ми будемо йти вперед разом», - додав американський президент, підкресливши, що США будуть тісно працювати з Євросоюзом, щоб разом відповідати на виклики.

Раніше повідомлялося, що Байден планує поставити хрест на «вічних війнах» США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: