У Мінську судять двох журналісток, яким загрожує три роки в'язниці

Читать на русском
У Білорусі розпочався суд над журналістками Белсату Катериною Андрєєвою і Дариною Чульцевою. Їх звинувачують в організації порушень порядку і можуть засудити до трьох років позбавлення волі.
Фото: belsat.eu

У Білорусі розпочався суд над журналістками «Белсату» Катериною Андрєєвою і Дариною Чульцевою. Їх звинувачують в організації порушень порядку і можуть засудити до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє місцеве видання «Белсат».

Зазначається, що журналісткам інкримінують статтю 342 ч. 1 Кримінального кодексу Білорусі за «організацію і підготовку дій, що грубо порушують громадський порядок».

Повідомляється, що журналістки визнані політв'язнями.

Судова зала наполовину порожня, адже туди пустили лише представників акредитованих ЗМІ, серед них російські та державні ЗМІ Білорусі.

Нагадаємо, журналісток Андрєєву і Чульцеву затримали у листопаді 2020 року за стрім, під час якого показали жорсткий розгін акції пам'яті Романа Бондаренко і руйнування силовиками народного меморіалу на площі Змін.

Стрім вони вели з квартири на 14-му поверсі будинку, куди їх запросили господарі. Після завершення акції спецпризначенці зі зброєю виламали двері в квартиру і затримали дівчат.

Раніше ми писали, що у Мінську суд засудив до п'яти років позбавлення волі білоруса 32-річного Віктора Борушка за нібито напад на співробітника ОМОНу під час однієї з акцій протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: