Безробітним українцям виплатили майже 14 млрд грн за час карантину – Мінекономіки

Читать на русском
Виплати безробітним під час карантину в Україні склали майже14 мільярдів гривень.  Нещодавно для програми допомоги з часткового безробіття додатково було виділено 80 млн грн.
Фото - liga.net

З початку карантину близько 14 мільярдів гривень направили на компенсацію за повне і часткове безробіття.

Як інформує пресслужба Мінекономрозвитку, з 12 березня 2020 року і до кінця листопада було виплачено 11,5 млрд грн допомоги безробітним, зареєстрованим у центрах зайнятості. Заборгованості з виплати допомоги з безробіття немає.

Безробіття в Україні: які сфери економіки стануть «локомотивом» під час кризиЛокомотивами зниження рівня безробіття в умовах економічної кризи стане аграрна сфера та виробництво, вважає експерт.

На фінансову підтримку малого і середнього бізнесу Кабмін виділив з СОVID-фонду 2,8 млрд грн на програму допомоги з часткового безробіття, з яких вже профінансовано 2,5 млрд грн.

«Боротьба з безробіттям може бути ефективною тільки при комплексному підході. З цією метою ми запустили різні механізми підтримки. Це і програма з часткового безробіття, завдяки якій вдалося зберегти робочі місця для 373 700 громадян. Це і програма «5-7-9%» , однією з умов якого було збереження чисельності персоналу. Це і посилення роботи регіональних служб зайнятості, за сприяння яких за період карантину роботу отримали 419 тисяч осіб», - пояснив міністр Ігор Петрашко.

За його словами, нещодавно для програми допомоги з часткового безробіття додатково було виділено 80 млн грн, а для покриття потреб у своєчасній виплаті допомоги з безробіття - майже 1,2 млрд грн.

Нагадаємо, мільйон українців зареєструвалися безробітними. Допомогу з безробіття отримують 410 тисяч осіб, 473 тисячі були працевлаштовані.

Також повідомлялося, що безробітним виплачуватимуть гроші на організацію бізнесу. Рада ухвалила закон, що передбачає можливість отримати від Фондів соцстраху одноразову виплату допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: