Суд заарештував майно, пов'язане з ексглавою МВС Захарченком

Читать на русском
Печерський райсуд Києва наклав арешт на майно іноземних компаній, пов'язаних з колишнім міністром внутрішніх справ України Віталієм Захарченком.
фото УНІАН

За клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно іноземних компаній, пов'язаних з колишнім міністром внутрішніх справ України Віталієм Захарченком.

Про це повідомила пресслужба ОГП у четвер, 25 лютого.

За часів Майдану Янукович нагородив Татарова за поданням Захарченка – «Схеми»На момент нагородження Татаров обіймав посаду заступника керівника Головного слідчого управління МВС і регулярно публічно коментував події на Майдані.

Як повідомляється, суд заарештував 3 квартири, 6 гаражів у центрі Києва, 4 житлових будинки, а також 24 земельних ділянки.

«Арешт накладений у кримінальному провадженні, в якому розслідуються обставини фінансування ексміністром МВС діяльності злочинної організації, створеної колишнім президентом України, вчинення фінансових операцій та операцій з грошовими коштами та майном, одержаним злочинним шляхом, а також дій, спрямованих на приховування їх незаконного походження, перетворення, в тому числі способом конвертації, безготівкових коштів в готівку, придбання нерухомого майна та його виведення за кордон на підконтрольні іноземні компанії (ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ч. ч. 1, 2, 3, 4 ст. 358, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 212 та інші статті ККУ)», - пояснили в Офісі генпрокурора.

Крім того, суд також задовольнив клопотання слідчого ДБР і передав арештоване майно Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Досудове розслідування ведуть слідчі ДБР, уточнили в відомстві.

Нагадаємо, напередодні ВАКС заарештував «нафтопровід Медведчука».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: