В Україні можуть пройти випробування індійської вакцини у формі спрею – МОЗ

Читать на русском
В Україні можуть провести клінічні випробування нової індійської вакцини від коронавірусу в формі спрею або крапель.
Фото Слово і діло

В Україні можуть провести клінічні випробування нової індійської назальної вакцини від коронавірусу, яку розробила компанія Bharat Biotech.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в середу, 24 лютого.

Вакцинація від COVID-19: скільки доз і якого препарату отримає УкраїнаУкраїна отримає вакцини від коронавірусу в рамках ініціативи COVAX, також уклала контракт з Sinovac і Serum Institute.

«В ході переговорів з компанією Bharat Biotech домовилися на обопільну готовність виробника і України участі в клінічних випробуваннях нової вакцини, яку вони виготовили в формі назального спрею або крапель. Це новий продукт, вони зараз починають першу стадію клінічних випробувань, вони будуть досить швидко рухатися, і по другій і третій стадії, ми можемо частину клінічних випробувань провести в Україні», - сказав Степанов.

За його словами, завершити всі клінічні випробування індійська компанія планує до вересня-жовтня цього року, щоб вийти з продуктом на ринок.

Глава МОЗ пояснив, що якщо в Україні буде проводитися частина клінічних випробувань третьої стадії, то це дає державі пріоритетний доступ до вакцини у разі доведення її ефективності.

Нагадаємо, в Україні сьогодні, 24 лютого, починається вакцинація від COVID-19.

23 лютого Україна отримала першу партію вакцини від коронавірусу Covishield. Вона виготовлена ​​в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: