На Закарпатті виявили нові симптоми мутацій COVID

Читать на русском
На Закарпатті медики під час роботи з хворими на коронавірус виявили нові симптоми хвороби, один з яких - глухота.
фото УСІ

На Закарпатті медики під час роботи з хворими на коронавірус виявили у пацієнтів симптоми, які раніше були не властиві вірусу. Один з них - це глухота.

Про це на брифінгу в середу, 24 лютого, повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний, передає «Укрінформ».

Як довго залишається імунітет проти коронавірусу – висновки вченихЛюди, які перехворіли на коронавірус, зберігають до нього імунітет, проте вони захищені від хвороби протягом певного часу, а не на все життя

«Медики, які працюють з ковідними хворими, говорять про мутації вірусу, зокрема, називають нехарактерні симптоми - це блювота, діарея і глухота. Якщо раніше, ще пів року тому, йшлося про втрату нюху і смаку, то зараз COVID-19 проявляється по-іншому. Якщо раніше у одиниць фіксувалися такі прояви, як блювота, діарея - зараз це стало відбуватися частіше. Також медики кажуть про порушення слуху, якусь туговухість. Тобто, симптоми інші, не класичні, які ми бачили пів року тому», - сказав він.

Пшеничний додав, що, за словами медиків, відбулася не тільки мутація вірусу, а й його адаптація до лікування.

Крім того, якщо раніше до групи ризику щодо коронавірусу відносили людей 60+, то зараз статистика змінилася. До групи ризику перейшли люди старші за 55 років, зазначив чиновник.

Нагадаємо, спалах коронавірусу і нестача місць для пацієнтів зараз спостерігається на Прикарпатті.

Тим часом в Україні сьогодні стартувала вакцинація населення від COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: