Україна у списку країн, які мають ризик поширення вірусу Ебола

Читать на русском

Поширення вірусу Ебола в Західній Африці можна порівняти тільки з появою ВІЛ/СНІД, і Україна – під загрозою.

Так екс-заступник міністра охорони здоров'я України В'ячеслав Передерій, прокоментував «Слову і Ділу» ситуацію з лихоманкою Ебола і ймовірністю захворювання цим вірусом українців.

«Вірус Ебола мав три спалахи існування і зараз наймасштабніша ступінь поширення, і подібну швидкість поширення мала тільки одна хвороба – ВІЛ/СНІД, тому не варто так легковажно ставитися до якогось далекого африканського захворювання, яке нас не стосується», – розповідає Передерій.

На його думку, безвідповідальне ставлення зараз до лихоманки може призвести до глобальних втрат, оскільки вірус в 60 відсотків випадків має летальний результат.

«У всьому світі є санітарна поліція, яка відстежує спалахи вірусу та тих громадян, які прибувають з різних країн і можуть переносити захворювання. В Україні зараз потрібно посилити діяльність лабораторних служб, оскільки, якщо вірус зафіксований на території Румунії, ризик того, що він є в Польщі посилює й те, що Україна теж під загрозою», – каже екс-заступник міністра охорони здоров'я.

Читайте також: В Україні готуються до зустрічі з вірусом Ебола

Нагадаємо, що Ебола не переноситься повітряним шляхом, а передається від людини до людини тільки при прямому контакті з кров'ю, виділеннями, іншими рідинами і органами хворого.

Вірус Ебола продовжує стрімко поширюватися із Західної Африки, випадки зараження вже зареєстровані в Ліберії, Сьєрра-Леоне, Гвінеї, Нігерії, Демократичній республіці Конго і Сенегалі, а також у США, Польщі, Румунії.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: