Одна з країн Африки заявила про початок епідемії лихоманки Ебола

Читать на русском
Перший випадок Ебола був зафіксований в місті Гуек у медсестри, яка померла 28 січня. На поточний день виявлено семеро осіб, які могли заразитися.

Гвінея в неділю, 14 лютого, оголосила про початок на південному-сході країни епідемії лихоманки Ебола.

Про це йдеться в заяві уряду.

«Уряд Гвінеї оголошує про епідемію захворювання, котре викликається вірусом Ебола (БВВЕ), в префектурі Нзерекоре і районі Гуек. Кризова нарада, проведена 14 лютого під головуванням міністра охорони здоров'я, схвалила рішення про введення низки заходів із протидії епідемії, включаючи виявлення та ізоляцію всіх, хто міг мати контакт із хворими Ебола», - йдеться в заяві.

За даними ЗМІ, таке рішення ухвалили після того, як надійшли результати дослідження крові, взятої у чотирьох померлих із симптомами лихоманки Ебола. Тести підтвердили її наявність в крові трьох померлих. Надходження четвертого тесту очікується пізніше.

Перший випадок Ебола був зафіксований в місті Гуек у медсестри, яка померла 28 січня. На поточний день виявлено семеро осіб, які могли заразитися. Всі вони були присутні на похоронах медсестри. Один з інфікованих проживає у столиці країни Конакрі.

Всесвітня організація охорони здоров'я вже оголосила, що в екстреному порядку залучить наявні ресурси для надання допомоги Гвінеї.

Нагадаємо, в 2020 році через спалах лихоманки Ебола в Африці загинуло майже півсотні осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: