Україна подала нову скаргу проти РФ до ЄСПЛ

Читать на русском
Україна направила до Європейського суду з прав людини ще одну скаргу проти Росії. Вона стосується організації нею низки резонансних замахів і вбивств на замовлення.
pravda.com.ua

Україна направила до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) ще одну скаргу проти Російської Федерації. Це вже дев'ята за рахунком міждержавну заява України проти РФ.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська, передає пресслужба Мін'юсту в Facebook у вівторок, 23 лютого.

Росія контролювала Крим ще до його анексії – ЄСПЛЄвропейський суд з прав людини встановив, що фактичний контроль Росії над окупованим Кримським півостровом розпочався не пізніше 27 лютого 2014 року.

«Україна відкриває чергову ділянку юридичного фронту у протистоянні з Росією в ЄСПЛ. 19 лютого 2021 року Україною було подано нову міждержавну заяву проти Російської Федерації щодо організації нею ряду резонансних замахів та замовних вбивств, як на території України, так і на території держав-членів Ради Європи», - заявив Малюська.

Скарга стосується тверджень уряду України про тривалу адміністративну практику РФ, яка полягає в «санкціонованих державою операцій щодо цілеспрямованим вбивств передбачуваних супротивників Російської Федерації в Росії і на території інших держав, включаючи інші держави-члени Ради Європи, які розташовані за межами збройного конфлікту».

Заяву проти Росії було подано 19 лютого. У понеділок, 22 лютого 2021 року, ЄСПЛ повідомив український уряд, що міждержавна заява зареєстрована і відкрито провадження у цій справі.

«Це дев'ята міждержавна скарга, подана України проти Російської Федерації, яка зареєстрована під №10691/21», - уточнив заступник міністра юстиції і уповноважений з питань ЄСПЛ в Мін'юсті Іван Ліщина.

Всього, за його словами, на сьогодні ЄСПЛ розглядає чотири скарги України проти РФ.

Нагадаємо, ЄСПЛ зажадав від Росії звільнити опозиціонера Навального, проте РФ відмовилася.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: