У Раді хочуть заборонити продаж ліків дітям до 14 років

Читать на русском
Комітет ВР підготував законопроєкти про заборону продажу таблеток дітям до 14 років і про штрафи для аптек за продаж ліків дітям.
фото LIGA.net

Комітет ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування ініціює підготовку і ухвалення двох законопроєктів, які б обмежували продаж лікарських препаратів дітям до 14 років.

Про це повідомив голова комітету, нардеп Михайло Радуцький у Facebook в понеділок, 22 лютого.

В Україні запропонували заборонити TikTok після отруєнь в Умані та БоярціУповноважений з прав дитини в Україні звинуватив популярну соціальну мережу в повній відсутності контролю небезпечного контенту і не виключив її заборони в країні

«Комітет здоров’я нації ініціює два законопроєкти. Перший - заборона продажу лікарських засобів особам до 14 років. Другий - запровадження жорсткої адміністративної відповідальності за порушення цієї заборони. Як показали нещодавні випадки з отруєнням школярок препаратом «Дротаверін» у Боярці, аналогічні випадки в інших містах - загроза дуже серйозна і потребує негайного реагування держави», - написав Радуцький.

Так, за його словами, першим законопроєктом пропонується внести зміни до ст. 21 закону «Про лікарські засоби». Якщо зміни будуть прийняті, то продаж ліків дітям до 14 років буде заборонено.

У разі виникнення сумніву щодо віку покупця можуть попросити пред'явити документ, що засвідчує вік.

Другим законопроєктом пропонується викласти в новій редакції ст. 424 Кодексу України про адміністративні правопорушення, встановивши адміністративну відповідальність за продаж у аптеках ліків громадянам, які не досягли 14-річного віку.

За таке порушення хочуть штрафувати на суму від 102 до 425 грн, а за повторне порушення - від 425 до 1190 грн, уточнив Радуцький.

Нагадаємо, 17 лютого в Умані Черкаської області дві школярки наковталися пігулок і потрапили до лікарні.

А 16 лютого в Боярці Київської області в ліцеї дві учениці також отруїлися пігулками, одна з постраждалих померла, а інша опинилася на лікарняному ліжку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: