В Україні запропонували заборонити TikTok після отруєнь в Умані та Боярці

Читать на русском
Уповноважений з прав дитини в Україні звинуватив популярну соціальну мережу в повній відсутності контролю небезпечного контенту і не виключив її заборони в країні
Микола Кулеба24 канал

В Україні в найближчому майбутньому не виключена заборона на хвилі резонансу соціальних мереж, в яких відсутні механізми контролю шкідливого контенту. В першу чергу, така небезпека загрожує соцмережі TikTok.

Про це повідомив уповноважений з прав дитини в Україні Микола Кулеба, передає УНН.

«Хочу вам сказати, що буквально сьогодні вдень мені дзвонила директор однієї зі шкіл під Києвом, і вона сказала, що тільки вони зібрали понад 10 тис.підписів від вчителів і батьків про заборону TikTok», - розповів він.

Коментуючи реальність заборони в Україні TikTok на законодавчому рівні, Кулеба акцентував на тому, що це в першу чергу питання до Верховної Ради, яка може створити, розглянути та прийняти такий законопроєкт.

«Хтось повинен подати законопроєкт. Я не маю таких повноважень подавати, тому тут повинен хтось із парламенту подати законопроєкт. Якщо парламент підтримає, то ця мережа в Україні може бути заборонена», - сказав він.

Нагадаємо, 17 лютого в місті Умань Черкаської області дві школярки наковталися таблеток «Дротаверину» і потрапили до лікарні. Відомо, що діти випили таблетки прямо в школі.

Раніше, 16 лютого, в Боярці Київської області в ліцеї дві учениці також отруїлися таблетками «Дротаверину», одна з постраждалих померла, а інша знаходиться у лікарні.

Правоохоронці стверджують, що в Боярці дівчата прийняли по 40 таблеток «Дротаверину» після перегляду відео в одній з популярних соціальних мереж. В Умані, схоже, та ж сама ситуація.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: