ЄС має намір запровадити нові санкції проти Росії

Читать на русском
В ЄС анонсували впровадження найближчим часом нових санкцій проти Росії через судове переслідування опозиціонера Олексія Навального.

В ЄС анонсували впровадження найближчим часом нових санкцій проти Росії через судове переслідування опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag, передає Deutsche Welle.

Санкції можуть узгодити під час зустрічі голів дипломатичних відомств країн ЄС у понеділок, 22 лютого.

«Ми будемо обговорювати на Раді міністрів закордонних справ належну реакцію щодо справи Навального», - зазначив Шалленберг.

Обмежувальні заходи, ймовірно, включатимуть точкові санкції проти фізичних осіб і організацій, які будуть введені за допомогою нового санкцій механізму ЄС, що має на меті покарання порушників прав людини.

За словами Шалленберга, він очікує на «широку більшість» в підтримку санкцій серед 27 країн-членів Євросоюзу і закликав до єдності його членів в питанні протистояння Росії.

«Просто коментувати те, що відбувається в Росії, стоячи осторонь, і погрожувати санкціями недостатньо», - наполіг міністр.

Нагадаємо, 17 лютого Європейський суд з прав людини зажадав від РФ негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального з-під варти.

Навальний був заарештований 18 січня після повернення з Німеччини. 2 лютого суд замінив йому умовне покарання на 3,5 року колонії загального режиму у справі Ів Роше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: