Переворот у М’янмі: в країні пройшли протести проти заколотників

Читать на русском
У суботу, 6 лютого, у М’янмі розпочалися масштабні акції протесту проти військових, які захопили владу в країні. Люди вийшли на вулиці з вимогою звільнити заарештованих лідерів держави.
Фото: ЕРА

У суботу, 6 лютого, у М’янмі розпочалися масштабні акції протесту проти військових, які захопили владу в країні. Люди вийшли на вулиці з вимогою звільнити заарештованих лідерів держави.

Про це повідомляє BBC News.

Переворот у М'янмі: українців просять утриматися від поїздокЧерез переворот у М'янмі українців просять тимчасово не відвідувати цю країну. Тим, хто вже перебуває в ній, рекомендується зв'язатися з українським посольством в Таїланді.

Зазначається, що, попри перебої з інтернетом, тисячі людей зібралися на акцію, під час якої вимагали звільнення президента Він Мьїна і лідерки Національної ліги за демократію (НЛД) Аун Сан Су Чжі, яка до перевороту була фактичним главою держави.

Так, рано вранці у суботу поблизу університету в найбільшому місті країни Янгоні відбувся протестний марш, в якому брали участь близько 3 тисяч осіб. Поліція блокувала вулиці в районі університету і виставила водомети.

Протести в центрі Янгона тривали до вечора, в цілому вони пройшли спокійно. Солідарність з демонстрантами висловлювали водії автомобілів.

Окрім Янгону, акції протесту пройшли і в другому за величиною місті країни Мандалаї. У них брали участь щонайменше 2 тисяч осіб, вони також вимагали звільнення політичних в'язнів і повернення до влади легітимного уряду.

Демонстранти роздавали поліції троянди та пляшки з питною водою, закликаючи їх підтримати людей, а не новий режим.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу у М’янмі та затримали президента країни, а також лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан та пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Пізніше стало відомо, що військові, які здійснили переворот у М'янмі, заблокували доступ до Facebook та інших месенджерів. Жителі використовували платформу, щоб висловити протест і організувати акції громадянської непокори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: