Британія передасть надлишки вакцин біднішим країнам

Читать на русском
Таким чином Джонсон хоче протистояти звинуваченням в тому, що багаті країни нарощують запаси препарату і створюють глобальну нерівність.

Британія має намір передати надлишки вакцин від коронавірусу біднішим країнам.

Про це заявив сьогодні прем'єр Великобританії Борис Джонсон, повідомляє The Guardian.

Таким чином Джонсон хоче протистояти звинуваченням в тому, що багаті країни нарощують запаси препарату і створюють глобальну нерівність.

Видання відзначає, що зараз Російська Федерація і Китай направляють свої вакцини безпосередньо до Африки, тоді як багаті країни G7 продовжує накопичувати надлишки запасів як страховку від закінчення вакцин.

Джонсон, який очолює перше засідання G7, зробить свою заяву після президента Франції Еммануеля Макрона. Той заявив, що Франція направить 5% європейських запасів вакцин до Африки, додавши, що його пропозицію підтримала канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Також британський прем'єр пообіцяв скоротити час, необхідний для розробки COVID-вакцин, з безпрецедентних 300 днів, досягнутих торік, до 100 днів.

Хоч в Британії спостерігається один з найвищих У світі показників смертності від коронавірусу на душу населення, країна є лідером у розробці, закупівлі та розподілі вакцин.

Джонсон підтвердив, що попросив головного наукового радника Великобританії сера Патрика Валланса, співпрацювати з міжнародними партнерами, включаючи Всесвітню організацію охорони здоров'я і Коаліцію з питань інновацій по готовності до епідемій (CEPI), а також промислових і наукових експертів, щоб проконсультувати G7 щодо прискорення процесу розробки вакцин, лікування і тестів на поширені патогени.

Раніше повідомлялося про те, що вчені з Великобританії працюють над розробкою вакцини від коронавірусу, ефективної проти більшості штамів. Вона повинна буде діяти проти ядра вірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: