У Британії розробляють універсальну вакцину від коронавірусу

Читать на русском
Вчені з Великобританії працюють над розробкою вакцини від коронавірусу, ефективної проти більшості штамів. Вона має діяти проти ядра вірусу.

Вчені з Великобританії працюють над розробкою вакцини від коронавірусу, ефективної проти більшості штамів. Вона має діяти проти ядра вірусу.

Про це повідомляє The Telegraph.

Київ додатково закупить близько 1 млн доз вакцини від коронавірусуСтолична влада планує додатково закупити понад 1 мільйон доз вакцини від коронавірусної інфекції.

Вчені з Геттінгенського університету працюють над вакциною, яка, на відміну від тих, котрі зараз використовуються у світі, руйнуватиме ядро ​​вірусу, а не спайковий білок, який найбільше схильний до мутацій.

Очікується, що вакцини Pfizer і AstraZeneca з плином часу стануть менш ефективними, оскільки вони будуть все менше справлятися мутуючими штамами коронавірусу. Вже зараз їхня ефективність нижче проти штамів з Південної Африки і Бразилії, в яких міститься вже мутований спайковий білок.

У разі успішної розробки, нова вакцина може бути готова протягом року і в теорії буде мати більш тривалий ефект, захищаючи від всіх нині відомих видів COVID-19.

Нагадаємо, Київ додатково закупить близько 1 млн доз вакцини від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: