В «Укрпошті» перенесли випуск марок на честь ЗСУ

Читать на русском
Укрпошта перенесла дату введення в обіг серії поштових марок Збройні сили України. Сухопутні війська з 23 лютого на 14 березня 2021 року.
Фото: facebook.com/igor.smelyansky

«Укрпошта» перенесла дату введення в обіг серії поштових марок «Збройні сили України. Сухопутні війська» з 23 лютого на 14 березня 2021 року.

Про це йдеться на сайті компанії.

Вони пояснили, що спочатку вибрали дату 23 лютого «як ознаку того, що ця сторінка історії давно в минулому і нам в сучасній Україні є що протиставити агресору».

День Збройних сил України: що політики обіцяли зробити для арміїДень Збройних сил України відзначається 6 грудня. Слово і діло пропонує подивитися, як політики обіцяють реформувати армію.

«Жодним чином не з метою вшанувати день радянської армії, а навпаки - української. Однак така ініціатива була сприйнята українцями неоднозначно. Ми усвідомлюємо чутливість теми і дослухаємося думки людей, тому приймаємо позицію Генерального штабу ЗСУ перенести дату спецпогашення поштових марок на 14 березня – День українського добровольця», – йдеться в повідомленні.

В «Укрпошті» наголосили, що за останні роки випустили понад 20 художніх марок патріотичної тематики. Наразі в компанії випускають марку «Орден Героїв Небесної сотні».

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ назвали відверто недоречною дату 23 лютого, обрану поштою для презентації поштових марок, присвячених Сухопутним військам ЗСУ. Гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський пояснив, що призначив запуск марок спеціально на 23 лютого, аби показати Росії, що українська армія змінилася.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: