Генштаб негативно відреагував на випуск нових поштових марок 23 лютого

Читать на русском
Укрпошта запланувала на 23 лютого презентацію марок ЗСУ. Сухопутні війська. У Генштабі висловилися проти і пропонують перенести дату.
ua.news

Збройні Сили України проти дати 23 лютого, яку «Укрпошта» обрала для презентації поштових марок під назвою «Збройні Сили України. Сухопутні війська».

Про це йдеться в заяві пресслужби Генерального штабу ЗСУ у четвер, 18 лютого.

День Збройних сил України: що політики обіцяли зробити для арміїДень Збройних сил України відзначається 6 грудня. Слово і діло пропонує подивитися, як політики обіцяють реформувати армію.

«Збройні Сили України висловлюють рішучий протест проти обрання «Укрпоштою» дати 23 лютого для презентації і першого погашення поштових марок під назвою «Збройні Сили України. Сухопутні війська», - йдеться в повідомленні.

У Генштабі нагадали, що 23 лютого держава-агресор РФ, яка веде війну проти України, відзначає День захисника Вітчизни і День військової слави Росії.

«Тому ця дата є неприпустимою для просування Збройних Сил України та їх найбільш чисельного виду - Сухопутних військ. Дата презентації цього випуску марок не була узгоджена з керівництвом Збройних Сил України. Звертаємося з вимогою до «Укрпошти» відтермінувати її», - додали в ЗСУ.

Зокрема, у Генштабі пропонують випустити поштові марки до Дня українського добровольця - 14 березня.

Нагадаємо, День захисників відзначається в Україні 14 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці одночасно з Днем Українського козацтва. Також 14 жовтня традиційно відзначають як день створення УПА.

6 грудня в Україні відзначають День Збройних сил.

З 2014 року свято 23 лютого в Україні не відзначається згідно з указом президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: