Кличко попередив, що Київ готується до можливих підтоплень

Читать на русском
Столична влада не очікує на велике підтоплення у зв’язку з потеплінням та таненням снігу, однак Київ готується на випадок повені.
Фото: Liga.net

Столична влада не очікує на велике підтоплення у зв’язку з потеплінням і таненням снігу, однак Київ готується на випадок повені.

Про це на брифінгу заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

«Виходячи з прогнозів синоптиків, великого підтоплення в столиці не повинно бути. Сніг буде танути не так швидко, і через так звані «температурні гойдалки» вода в річках прибуватиме в межах норми. Можливі проблеми біля об’єктів, що знаходяться поблизу Дніпра, але їх не так багато», – розповів мер столиці.

За його словами, главам столичних районів доручено підготувати всі підрозділи для реагування на випадок повені та визначити об’єкти, що можуть постраждати.

Також доручено перевірити наявність необхідних матеріалів і техніки, яку можна буде застосувати для подолання наслідків повені.

«Підприємства «Київавтодор», «Київводоканал» та «Київський річковий порт» повинні перевірити всі каналізаційні споруди, системи дощової каналізації та насосне обладнання. КП «Плесо» – вжити заходів з розчищення та пропуску талих і ґрунтових вод малих річок», – розповів мер.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у четвер засніжені дороги розчищали 671 спецмашина і понад 900 дорожників. З Києва за добу вивезли 16 тисяч тонн снігу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: