NASA показало панораму Марса під час пилової бурі

Читать на русском
Космічне агентство NASA опублікувало 360-градусну панораму Марса під час пилової бурі. Марсохід Curiosity зняв цю панораму на гірському хребті Віри Рубін.

Космічне агентство NASA опублікувало 360-градусну панораму Марса під час пилової бурі.

Як пише «Слово і Діло», марсохід Curiosity зняв цю панораму на гірському хребті Віри Рубін, повідомляється на офіційному сайті NASA.

Вона дозволяє побачити не тільки навколишню місцевість, а й шар пилу, який осів на ровері під час негоди. За словами Ашвина Васавади, наукового співробітника проекту Curiosity в Лабораторії реактивного руху НАСА в Пасадені, штат Каліфорнія, ровер ніколи не стикався з такою кількістю змін кольору і фактури.

На фотографії помітний корпус апарату, покритий шаром пилу, а також марсіанська область Стоер, де ровер проведе найближчим часом буріння грунту.

При дослідженні Curiosity хребта Віри Рубін, дві спроби пробурити породу і взяти проби грунту зірвалися. Зараз вчені намагаються зрозуміти, що зробило камені такими твердими. Вони вважають, що в минулому хребет омивали підземні води, які зіграли роль в утворенні дуже твердого мінералу на його поверхні.

Інженери планують взяти ще два зразка грунту в вересні. У жовтні ровер попрямує до гори Еоліда, де розташовуються райони, багаті глиною і сульфатними мінералами.

Раніше марсохід Curiosity зробив селфі на тлі піщаної бурі.

Нагадаємо, NASA опублікувало знімки планетоїда 2014 MU69 (також Ultima Thule), розташованого в поясі Койпера на околицях Сонячної системи.

Також в NASA розповіли, коли люди повернуться на Місяць.

А астронавт NASA показав знімок Чорного моря з космосу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: