В Україні сьогодні відзначають День захисника

Читать на русском
День захисника України святкують щорічно вже протягом п'яти років 14 жовтня - в день Покрови Пресвятої Богородиці, одночасно з Днем Українського козацтва.
lviv.24tv.ua

День захисника України святкують щорічно вже протягом п'яти років 14 жовтня - в день Покрови Пресвятої Богородиці, одночасно з Днем Українського козацтва. Також 14 жовтня традиційно відзначають як день створення УПА.

Державним святом День захисника України став в 2015 році. Відповідний указ підписав на той час президент Петро Порошенко.

Осінній призов до армії: чи багато охочих нести службу в ЗСУКількість призовників буде збільшуватися, але кількістьохочих нести службу зменшується. Зважаючи на це, протягом декількох років влада повинна передбачити повний перехід до професійної армії за контрактом, вважає експерт.

Свято було засновано з метою «вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і в підтримку ініціативи громадськості».

Цим же указом президент скасував День захисника Вітчизни, що раніше відзначався 23 лютого, який за часів СРСР був відомий як День Радянської армії і Військово-морського флоту.

Так, з 2015 року День захисника України є державним святом і неробочим днем ​​- відповідні поправки внесені до Кодексу законів про працю.

Нагадаємо, у зв'язку з епідемією коронавірусу глава Кабміну Денис Шмигаль закликав регіони дотримуватися всіх протиепідемічних вимог під час святкування Дня захисника.

У вересні 2020 року президент Володимир Зеленський заснував в Україні ще одне свято.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: