В Україні відзначають День Збройних сил

Читать на русском
Президент зазначив, що завдяки військовим сотні українських міст і десятки тисяч сіл і селищ мають можливість жити мирним життям.

В Україні в четвер, 6 грудня, відзначають День Збройних сил.

Зі святом українських військовослужбовців вже привітали президент України Петро Порошенко, секретар Ради з національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, пише «Слово і Діло».

Президент зазначив, що завдяки військовим сотні українських міст і десятки тисяч сіл та селищ мають можливість жити мирним життям.

«Низький уклін кожному воїну, який віддано служить Україні», – написав президент на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Водночас у своєму привітанні Турчинов зазначив, що реформування й розвиток ЗСУ є державним пріоритетом. Він додав, що наше завдання – відповідно до стандартів НАТО нарощувати сили й засоби, необхідні для захисту країни та відновлення її територіальної цілісності.

«Українці пишаються своїми лицарями-захисниками, які перешкодили планам Кремля зруйнувати нашу країну. Завдяки кожному з вас українська армія відродилася з попелу й зараз здатна дати відсіч будь-якій провокації агресора, зайнявши гідне місце серед найбільших армій світу», – цитує слова Турчинова прес-служба РНБО.

«Сьогодні свято українських захисників – день Збройних сил України. Спасибі за те, що мужньо відстоюєте нашу незалежність!», – зазначив Гройсман.

Раніше Порошенко вручив нагороди військовим із нагоди Дня ЗСУ.

Також нагадаємо, Порошенко передав ЗСУ модернізовані літаки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: