У Білорусі протестувальника засудили до п'яти років

Читать на русском
У Мінську суд засудив до п'яти років позбавлення волі білоруса 32-річного Віктора Борушка за нібито напад на співробітника ОМОНу під час однієї з акцій протесту.
Фото: Naviny.bу

У Мінську суд засудив до п'яти років позбавлення волі білоруса 32-річного Віктора Борушка за нібито напад на співробітника ОМОНу під час однієї з акцій протесту.

Про це пише портал Tut.by.

Його визнали винним за нібито завдання тяжких тілесних ушкоджень особі, яка здійснювала службову діяльність. Засуджений перебуватиме у колонії посиленого режиму.

Зазначається, що Борушко перебуває під вартою з 18 жовтня 2020 року. Його затримали після недільного маршу. За інформацією видання, чоловіка били і знущалися над ним, адже він провів 12 днів у реанімації.

За словами засудженого, в день маршу він тікав від силовиків. Його збили з ніг, і разом з ним на землю впав омонівець, який отримав перелом великогомілкової кістки. Натомість потерпілий співробітник у суді заявив, що обвинувачений завдав йому удару ногою, що й спричинило перелом. Борушко це заперечує.

«Мені міняли зв'язки на лівій нозі, я не міг нею вдарити», – розповів він у суді.

Нагадаємо, з серпня 2020 у Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Білоруські правозахисники заявляли вже про 220 політв’язнів в країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: