У Раді розробили рішення проблеми автомобілів на «євробляхах»

Читать на русском
Автомобілям, ввезеним в країну терміном до 31 грудня 2020 року включно, знизять вартість розмитнення
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Фінансовий комітет Верховної Ради розробив два законопроєкти, які присвячені розв'язання проблеми нерозмитнених автомобілів на єврономерах (т.зв. «євроблях»).

Про це на брифінгу в понеділок, 15 лютого, після засідання фракції «Слуга народу» розповів заступник голови фінансового комітету Олександр Ковальчук, повідомляє РБК-Україна.

Законопроєкти стосуються тільки тих автомобілів на єврономерах, які були ввезені в Україну терміном до 31 грудня 2020 року включно - для них вартість розмитнення знизять до 1000 євро.

«Коштуватиме в середньому 1000 євро. Це залежить від трьох показників: вік автомобіля, тип двигуна та об'єм двигуна. Тобто вартість автомобіля більше в розрахунок не береться. Це разова акція? Так, але ми дуже хотіли б, щоб це остаточно розв'язало проблему «євроблях», - сказав він.

Комітет продовжить працювати в цьому напрямку, щоб знизити вартість розмитнення і для тих, хто ввозитиме «євробляхи» в майбутньому.

«Що стосується тих, хто ввозить зараз. Наша робоча група продовжить працювати з метою подолання корупційних схем, з метою наповнення бюджету і з метою зниження вартості розмитнення, але поступово», - сказав нардеп, пояснивши, що від цього страждатиме бюджет.

Нагадаємо, в листопаді 2020 року Верховна рада внесла зміни до Митного кодексу, які стосуються ввезення транспортних засобів на територію України. Вони передбачають істотне підвищення штрафів за незаконне використання автомобіля на іноземній реєстрації (від 8500 гривень).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: