Нацбанк приєднався до Глобальної мережі фінансових інновацій

Читать на русском
НБУ приєднався до Глобальної мережі фінансових інновацій. Очікується, що це приверне інновації та сприятиме розвитку фінтехринку в Україні.
Фото - «Слово і діло».

Нацбанк приєднався до Глобальної мережі фінансових інновацій. У регулятора очікують, що це дасть можливість українському центробанку підвищити рівень проникнення інновацій до фінансового сектору.

Членство в мережі надасть Національному банку такі переваги:

Курс гривні-2021: до яких сценаріїв готуватися українцямКурс гривні – один із головних індикаторів того, як розвиватиметься вітчизняна економіка у заданий період. Чого очікувати від національної валюти у 2021-му році – дізнавався Олександр Радчук.

  • залученість до обміну досвідом, інформацією та аналітичними звітами між регуляторами різних країн світу;
  • експертна допомога у побудові регуляторної «пісочниці» відповідно до кращих світових практик;
  • вивчення інноваційних рішень для повноцінного розуміння ймовірних ризиків, сучасних підходів та методології регулювання фінтех-ринку.

«Ми сподіваємося на подальші успішні кроки у напрямі ефективного розвитку фінтеху завдяки участі у Глобальній мережі фінансових інновацій. Адже цей міжнародний інформаційний хаб регуляторів та центробанків опікується розвитком Finteh, RegTech, SupTech та іншими інноваціями, що підвищують захищеність, безпеку та доступність фінансових послуг, а також рівень комунікацій між регуляторами та гравцями цього ринку», - пояснив начальник Управління європейської інтеграції та міжнародних програм НБУ Володимир Кучин.

Як відомо, Глобальна мережа фінансових інновацій (GFIN) заснована у січні 2019 року як об’єднання регуляторів фінансових ринків та приватних компаній, що працюють у сфері фінтех. До неї входять понад 60 організацій, метою яких є розвиток фінансових інновацій для підвищення рівня задоволення потреб споживачів.

Також «Слово і діло» розібралося у нових правилах оформлення договорів із банками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: