Смерть двох пацієнтів на ШВЛ: звільнено директора лікарні

Читать на русском
Звільнено директора Жовківської районної лікарні, де у листопаді минулого року через відключення електрики померли двоє пацієнтів на апаратах ШВЛ.
fakty.ua

У Львівській області звільнили директора Жовківської районної лікарні, де у листопаді минулого року через відсутність електроенергії в реанімації померли двоє пацієнтів на апаратах ШВЛ.

Про це повідомив мер Жовкви Олег Вольський в Facebook у понеділок, 15 лютого. Також він оприлюднив відповідне розпорядження.

Фонд боротьби з COVID-19: на що і скільки витратили коштівЗ Фонду боротьби з COVID-19 найбільше грошей пішло на «стимулювання економіки», зокрема на ремонт доріг.

«Відповідно до виданого мною розпорядження - з 15 лютого 2021 року звільнено Шевціва Ігоря Євгеновича з посади директора КНП «Жовківська лікарня» («Жовківська ЦРЛ»). Наступний етап - проведення відкритого конкурсу для визначення нового керівника установи, про який повідомимо згодом», - написав Вольський.

У документі значиться, що з Ігорем Шевцівим з 15 лютого 2021 року достроково розірваний контракт «згідно з поданою заявою».

Нагадаємо, 27 листопада у Жовківській ЦРЛ відключили електропостачання більше, ніж на годину. У реанімаційному відділенні померли двоє пацієнтів з COVID-19, які були підключені до апаратів ШВЛ.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтями про службову недбалість і вбивство з необережності (ч.2 ст.367, ч.2 ст.119 ККУ).

За розпорядженням МОЗ була створена спецкомісія. Свої висновки щодо причин трагедії вона оприлюднила на початку грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: