Загибель людей на ШВЛ у Жовківській лікарні: комісія оприлюднила попередні висновки

Читать на русском
У Жовківській лікарні, в якій 28 листопада через відсутність електроенергії у реанімації померло двоє пацієнтів, закінчилася перевірка комісією обласного департаменту охорони здоров’я.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

У Жовківській центральній районній лікарні, в якій 28 листопада через відсутність електроенергії у реанімації померло двоє пацієнтів, закінчилася перевірка комісією обласного департаменту охорони здоров’я.

Про її результати розповів директор департаменту Орест Чемерис, повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Комісія опрацювала надану інформацію та дійшла до висновку, що медичні працівники, які були на чергуванні, надали у повному обсязі усю необхідну медичну допомогу пацієнтам у момент відключення електроживлення», - повідомив чиновник.

Водночас він зазначив, що під час вимкнення енергії адміністрація лікарні не вчинила жодних дій для того, аби підключити хірургічний корпус, де знаходиться реанімація, до резервного живлення. Відповідно, на власника лікарні, а саме на Жовківську районну раду, підготували лист з ініціативою звільнення керівництва лікарні.

В ОДА також додають, що робота комісії на цьому не завершиться: вона також проведе клініко-експертну оцінку надання медичної допомоги померлим, щоб зрозуміти, чи справді випадки смерті пов’язані із відключенням енергії.

Нагадаємо, 28 листопада правоохоронці отримали інформацію, що у Жовкві, що у Львівській області, через відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померло двоє людей, які були підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Пізніше, поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: