У ВООЗ назвали найбільш ймовірну причину появи COVID-19

Читать на русском
У ВООЗ назвали найбільш імовірною версію передачі коронавірусу через кажанів. Про це заявив член міжнародної групи експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) доктор Пітер Дасзак в інтерв'ю The New York Times.

У ВООЗ назвали найбільш ймовірною версію передачі коронавірусу через кажанів.

Про це заявив член міжнародної групи експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) доктор Пітер Дасзак в інтерв'ю The New York Times.

За його словами, місцем поширення інфекції міг стати південь Китаю або Південно-Східна Азія.

«Якби потрібно було сказати, на який шлях (поширення коронавірусу - ред.) ви б поставили, я вважаю, що вірус з'явився в Південно-Східній Азії або Південному Китаї від кажанів, потрапивши потім на ферму диких тварин», - сказав Дасзак.

Він зазначив, що від кажанів COVID-19 міг заразитися один зі співробітників таких ферм або інші їхні мешканці - тхори, борсуки, єнотоподібні собаки і цивети. Така версія отримала найбільшу підтримку китайських дослідників і учасників місії ВООЗ під час спільного обговорення.

Дасзак додав, що під час розслідування експерти ВООЗ не отримали доступ до особистих справ деяких пацієнтів, оскільки в Китаї медкарти вкрай конфіденційні.

«Ми хотіли зустрітися з деякими пацієнтами. Вони не хотіли зустрічатися, тому їх не змушували брати участь у зустрічі з нами», - додав експерт.

Раніше Китай звинуватив США в підриві боротьби з пандемією COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: