Китай звинуватив США у підриві боротьби із пандемією COVID-19

Читать на русском
Посольство Китайської народної республіки у Вашингтоні звинуватило американський уряд у підриві міжнародної боротьби із пандемією коронавірусу у світі та дискредитації Всесвітньої організації охорони здоров’я.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Посольство Китайської народної республіки у Вашингтоні звинуватило американський уряд у підриві міжнародної боротьби із пандемією коронавірусу у світі та дискредитації Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Відповідне повідомлення опубліковано на сайті китайського посольства в американській столиці.

Байден створив окрему групу реагування на виклики з КитаюПрезидент Сполучених Штатів Джо Байден створив окрему робочу групу, яка займатиметься розробкою оборонних стратегій щодо відповіді на виклики з боку Китаю.

«Дії США серйозно підірвали міжнародні інститути, включаючи Всесвітню організацію охорони здоров'я, і сильно зашкодили міжнародному співробітництву стосовно COVID-19», - зазначили дипломати.

Там також додали, що США продовжують висловлювати звинувачення на адресу інших країн, які підтримували ВООЗ, і на адресу самої ВООЗ, але зазначили, що повернення США до складу Організації у Китаї оцінюють позитивно.

«Сподіваємося, що США будуть дотримуватися найвищих стандартів та проявлять серйозну, щиру, прозору і відповідальну позицію, взявши на себе законну відповідальність та підтримавши ВООЗ», - резюмували представники ВООЗ.

На слова китайських дипломатів у США поки не відреагували.

Нагадаємо, восени 2020 року 45-ий президент США Дональд Трамп звинуватив Китайську народну республіку та її лідера Сі Цзиньпіна у розповсюдженні коронавірусу на планеті.

Також ми писали, що Сполучені Штати чекають оприлюднення результатів розслідування експертної групи ВООЗ, яка займалася вивченням обставин та причин походження коронавірусу у Китаї, а також детальної доповіді Організації з цього приводу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: